Gør dit parforhold dig syg? Prøv med parterapi

Et af de store formål ved et parforhold er, at I skal være med til at gøre hinanden stærkere, gladere, og løse livets problemer sammen. Men lige såvel som kærligheden kan lindre smerter og forskønne din hverdag, kan det også virke modsat. I et parhold kan problemerne hobe sig op i store stakke, og hvis I er kommet ind i en dårlig spiral, kan det være utroligt svært at se nogen ende på den. Personen som du elsker kan pludselig irritere dig og gøre dig ulykkelig på en måde, hvor du ikke aner, hvordan du skal reagere. Derfor: Hvis dit parforhold gør dig syg, så skal du læse med her:

 

Lighed mellem ulykkelig kærlighed og fysisk smerte

Flere forskningsprojekter har vist, at kærestesorg og parforholdsproblemer kan sammenlignes med fysisk smerte. Med andre ord, skal det tages alvorligt, fordi det kan lede til destruktive tanker og lavt selvværd, som endda kan udvikle sig til et længevarende psykisk problem. De dårlige tanker er desuden ofte roden til en lang række af yderligere konflikter mellem jer, fordi I ikke kan slippe fortidens hændelser.

 

Giv dit parforhold en ekstra chance

Selvom alt virker håbløst, bør du tvinge dig selv til at huske på, hvorfor du er sammen med din partner. Det kan være rigtigt svært, især hvis problemerne hærger derhjemme. Men rigtigt mange der har parforholdsproblemer elsker stadig hinanden, og når det er tilfældet, så skal man kæmpe for det. Har I eksempelvis børn, er det også en rigtig god motivation for at vende hver en sten, før I træffer beslutningen om at kaste håndklædet i ringen.

Conflict

Dårlig kommunikation

Ofte er dårlig kommunikation den helt store synder, når det kommer til parforholdsproblemer, og i de tilfælde kan parterapi være en rigtig god løsning. Under parterapi oplever par ofte, at de ser tingene langt mere ens, end de egentlig går og regner med, og konflikter, der virker enorme i hverdagsræset, vil ofte blive reduceret til langt mindre problemstillinger. Gennem parterapi får man ofte øjnene op for, hvad sin partner egentlig mener, og det overrasker faktisk de fleste. Sagt med andre ord, lærer I hinanden at kende på nye måder, og får konkrete redskaber til at håndtere fremtidige konflikter. Bor I eksempelvis i eller nær København, kan følgende være en rigtig god parterapeut til at hjælpe jer videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *