Sådan renser du selv dit høreapparat

Det er meget vigtigt at høreapparatet holdes ved lige, for at opnå den optimale hørelse hver dag. Når høreapparatet skal holdes ved lige, handler det ikke alene om at udskifte batterier ved behov, men også om at rense høreapparatet. Det kan føles som en besværlig opgave, hvis man i forvejen kæmper med nogle helbredsmæssige ting, der gør livet svært. Hvis man bruger de rigtige redskaber, er det imidlertid en opgave de fleste vil kunne klare. Læs mere her, eller læs videre i denne artikel hvor du bliver du præsenteret for en lille guide over, hvordan du selv kan rense dit høreapparat, så det bliver lettere for dig at komme i gang.

Engangshandsker

Først og fremmest er det vigtigt, at du benytter dig af engangshandsker, når du renser dit høreapparat. Der kan sidde mange bakterier både på høreapparatet og på dine hænder, som man gerne skal holde adskilt. Engangshandsker er lette at bruge og meget anvendelige. Man kan købe engangshandsker på apoteker, andre butikker og online. Engangshandsker er ikke særligt dyre, og når man har brugt en smider man den blot ud. Der findes forskellige slags engangshandsker, som ligger i forskellige prisklasser. Der er bl.a. både latex, vinyl og nitrilhandsker. Latexhandsker og beskytter godt mod bakterier ved korte rengøringsopgaver, men der kan være nogen, der ikke kan tåle latex. Her kan det f.eks. være tilstrækkeligt at bruge vinylhandsker, som beskytter mindst, da man ikke skal bruge dem i særligt langt tid, for at varetage denne opgave. Bruger man imidlertid sine handsker til langvarige rengøringsopgaver vil nitrilhandsker være at anbefale.

Vådservietter til brug for at rense høreapparatet

Når du skal i gang med at rense dit høreapparat, skal du være opmærksom på, at der er forskel på fremgangsmåden afhængigt af, hvilken høreapparat du har. BTE-høreapparater kan tørres af med vådservietter, som ikke indeholder alkohol. Tørres de af med vådservietter der indeholder alkohol, kan det skade overfalden, da overfladen er hyprofobisk og ikke tåler alkohol. Har du imidlertid et ITE-høreapparat, EduMic eller ConnectClip kan alle slags vådservietter anvendes. Når du har fundet de rigtige vådservietter, kan du rense dine høreapparater.

Et alternativ til vådservietter

Hvis gerne vil undgå at bruge for mange vådservietter, kan du som alternativ bruge en mild sæbeopløsning. Det er meget vigtigt at du bruger en klud der er hårdt opvredet, da for meget vand kan trænge ind i høreapparatet. Har du ikke særligt mange kræfter eller på anden vis kan have svært ved at styre bruget af vand, vil det klart være en fordel, at du bruger de førnævnte vådservietter.

Efter rengøring af høreapparaterne

Når du er færdig med at rense dine høreapparater, tager du dine engangshandsker af igen. Det er vigtigt at du lige vasker dine hænder eller bruger sprit til at desinficere hænderne med, selvom du har brugt engangshandsker. Dette er dels fordi der kan trænge små partikler ind gennem handskerne, og dels da man ofte kommer til at svede i handskerne hvorfor der kan være uhygiejnisk på hænderne. Når du er færdig med at rense høreapparaterne skal de tørre i en times tid, før du tager dem ind i ørene igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *