Selvudvikling gennem sjælerejse, coaching og andre typer behandling

Et af de helt store eksistentielle spørgsmål, som dukker op igen og igen i løbet af livet hos formentlig de fleste mennesker, er: ”Hvad er meningen med livet egentlig?”. Det er et meget stort spørgsmål, og der findes nok ikke ét endegyldigt svar på, hvorfor vi mennesker er blevet sat til at leve vores tilværelse på denne jordklode. Til gengæld findes der utrolig mange måder, hvorpå mennesker søger svar på det store spørgsmål: ”Hvad er meningen med livet?” Nogle søger og får svar via religion, mens andre søger svar ved at gå spirituelle veje, som ikke nødvendigvis er knyttet til en specifik tro eller religion. Hvis man er spirituel og tror på reinkarnation, så vil mange argumentere for, at vi er sat på Jorden for at udvikle os til at blive endnu bedre mennesker, eller sjæle. Derfor skal vi bruge livet på at selvudvikle os, så vi blandt andet kan være gode for vores medmennesker og samtidig komme nærmere det åndelige stadie. Denne selvudvikling kan eksempelvis ske ved at gennem en sjælerejse eller flere sjælerejser.

 

En sjælerejse kan måske lyde lidt mærkeligt, men hvis man er spirituelt eller nysgerrig på den spirituelle verden, så kan en sjælerejse være en gavnlig, lærerig og spændende oplevelse. En sjælerejse er en form for hypnose, hvor du gennem en hypnose-lignende-tilstand bliver ført tilbage i tiden, hvor du gennemgår et eller flere af dine tidligere liv. En sjælerejse kan være yderst hjælpsom til at lære sig selv at kende. Dette skyldes, at oplevelser fra tidligere liv har været med til at forme, hvem man er som person nu. Det kan være nødvendigt at kende sin fortid, hvis man skal have mulighed for at kunne ændre ting fremover. Hvis man for eksempel har angst for at sige sin mening, og man ikke kan relatere angsten til et traume fra dette liv, så kan det være nødvendigt at gå tilbage til det liv, hvor traumet og angsten opstod, og få det bearbejdet, således at man kan komme angsten til livs. Altså kan sjælerejser siges at være med til at fremme selvudvikling.

Coaching som en støtte til selvudvikling

Sjælerejser er som sagt kun en ud af mange metoder, som kan hjælpe til selvudvikling og selvindsigt. Der findes mange andre metoder, og altså også metoder, som ikke nødvendigvis kun appellerer til spirituelt troende. Her kan blandt andet nævnes coaching. Coaching er inden for de seneste 10-15 år blevet meget populært og udbredt – i privatlivet såvel som i erhvervs- og forretningslivet. Populariteten har medført, at der er utrolig mange, der har uddannet sig som coach. En af disse er Stine Lundgaard, som har specialiseret sig i at kunne hjælp folk, som rammes af stress. Hun kalder sig derfor for både stresscoach, stressrådgiver og coach. Stress er efterhånden blevet en meget udbredt sygdom, og den rammes af mennesker i alle aldre og stadier i livet. Hvis stress ikke bliver håndteret eller bearbejdet ordentligt, kan det kan konsekvenser, som kan følge en gennem resten af livet. Det er derfor vigtigt at søge professionel hjælpe. En kombination af rådgivning og coaching kan være effektfuld til at bearbejde stress. Først og fremmest kan rådgivning hjælpe én til at forstå, hvorfor man overhovedet blev ramt af stress i første omgang. Dernæst kan coaching være en vigtig støtte til at skabe selvudvikling og selvindsigt, således at man selv kan være med til at finde vejen ud af et liv med stress. Med coaching får man nemlig ikke alle løsninger på forhånd. Derimod bliver man via samtaler og øvelser med sin coach klogere på sig selv, og man lærer sine egne grænser at kende.

Andre former for behandling

Udover de metoder, som står nævnt i ovenstående, så findes der også mange andre behandlinger, som kan hjælpe en med at blive klogere på sig selv, livet, og ikke mindst meningen med livet. På følgende hjemmeside finder du et bredt udvalg af sådanne behandlinger: http://desmaamirakler.dk/behandling/healing-2.html. Som man også vil opdage ved at følge linket, så tilbydes der blandt andet healing. Healing er en form for helbredelse, som sker ved hjælp af energier fra universet. Healing kan både anvendes til at behandle eller helbrede fysiske og psykiske smerter. Hvis man for eksempel har problemer med smerter i nakken, så kan healeren tilføre energi til dette område, hvormed smerten lindres. Ligeledes kan healing også være med til at helbrede psykiske lidelser. Dette kunne for eksempel være lidelser som stress, depression, angst, lavt selvværd eller fobi. Fælles for alt healing, uanset om det anvendes som behandling mod det ene eller det andet, er, at det efterlader dig med en følelse af at have større overskud og indre ro. På denne front kan healing sammenlignes lidt med meditation. Healing kan være med til at udvikle dig som menneske, da det kan være med til at helbrede smerter, og samtidig skabe en fredfuld tilstand indeni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *