Sådan sover du godt, selvom der er varmt

Har du også problemer med at sove, når der er varmt udenfor? Her i Danmark, hvor det ikke er så normalt med hedebølger og ulideligt høje temperaturer, er det også ekstra irriterende, når det varme vejr gør det sværere at falde i søvn om natten.

Man føler, at man glider rundt i sit eget sved, og det virker som om, der ikke er nogen løsning på det. Selvom man selvfølgelig ikke kan gøre noget ved selve vejret, er der et par ting, man kan prøve at gøre, hvis varmen gør det svært at falde i søvn. Du kan læse om nogle af disse tips og tricks lige her.

Gør værelset klar i løbet af dagen

Når man skal til at falde i søvn om aftenen, og med det samme mærker varmen, handler det typisk om, at selve værelset er rigtig varmt. Her gør man klogt i at gøre værelset klar i løbet af dagen, så det ikke er brandvarmt hele dagen.

Især hvis man har et værelse, som bliver ramt af solens stråler hele dagen, kan det være helt ulideligt at falde i søvn. Noget, man her kan gøre, er at lufte ud hele dagen – gerne gennemtræk hvis det er muligt – og det med nedrullede gardiner, så solen ikke skinner direkte ind. I de fleste tilfælde vil dette nedkøle værelset en smule, og selv de mindste ting kan faktisk gøre en verden til forskel.

Dyne til sommerbrug

Noget andet, du kan gøre, er at tænke over, hvad du sover i og med. Du skal nok ikke trække i din pyjamas og uldsokker, og den store, varme dyne, som du bruger resten af året, er måske også lidt for varm at ligge med.

Her giver det altså mening at få fat i en dyne til sommerbrug, da denne er lettere end den store vinterdyne. Så har du altså ikke lige så meget varmt stof, som klæber sig til dig, og det skal nok gøre en forskel og få det til at virke mindre varmt.

Lad vinduet stå på klem

Noget, som også kan hjælpe, hvis der er meget varmt på værelset, er at have vinduet til at stå åbent om natten. Det er naturligvis koldere om natten, end det er om dagen, og der vil derfor komme dejlig kold luft ind på værelset, hvis man vælger at have vinduet til at stå åbent.

Der er dog den lille ulempe, at det kan begynde at trække og blive lidt koldere, end man vil have det, hvilket gør, at der er en risiko for, at man kan blive lidt forkølet, hvilket man selvfølgelig heller ikke er interesseret i.

Så hvis man går med denne løsning, skal man nok tænke over ikke at lade vinduet stå helt åben, men måske blot lade det stå på klem, så der ikke kommer alt for meget kold luft ind – det gælder om at finde den perfekte balance, så man kan sove godt og hverken for koldt eller for varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *