Sådan bliver du røgfri

Vejen mod at blive røgfri kan virke lang, men der er lys for enden af tunnellen, hvis troen er der. Handling taler altid stærkere end ord, men det røgfrie liv starter med ord. Ord i form af beslutningen af at du vil og skal stoppe med at ryge. Vi giver dig i det følgende gode råd og tips til at kvitte smøgerne og komme videre.

I dagens Danmark findes der et utal af alternativer til rygning, hvor E-cigaretten måske er et af de mest populære og bedste alternativer mod vejen til det røgfrie liv.

Find nogle grunde til at stoppe med rygningen

En af de vigtige ting er, at du giver dig selv nogle grunde til at stoppe med rygningen. Der kan være mange grunde, men vi anbefaler, at du sætter dig med et stykke A4-papir og en blyant og noterer alle tænkelige grunde til, at du bør stoppe med at ryge. Måske får du brug for et ekstra stykke A4-papir, for grundene kan være mange. Det vigtigste for dig er, at du, når det bliver svært og hårdt, kan minde dig selv om, hvorfor du i første omgang valgte at kvitte smøgerne.

Hvad end det er dine børn, pengene, din mand, din familie eller andet, der er den primære årsag til, at du ønsker at stoppe rygningen, bør du notere det. Det kan virke overflødigt, men for mange tidligere rygere har det virket at kunne se tilbage på de grunde til, at de i første omgang ønskede at stoppe med cigaretterne.

Håndter abstinenserne rationelt

En af de slemme ting ved at stoppe med at ryge er naturligvis abstinenserne, der kan variere meget fra person til person. Der findes heldigvis et utal af måder, hvorpå du kan håndtere dine abstinenser på en rationel måde, som gør det hele lidt lettere. Allerede her kommer det forrige råd til nytte. Det kan være super effektivt at læse grundene til dit rygestop, når abstinenserne måtte melde sig.

Hold fokus på de positive forandringer. Det hele kan virke lidt sort, og det kan være at abstinenserne overskygger de positive forandringer, som du helt sikkert har været igennem, fra du droppede cigaretterne. Forsøg at være så positiv som muligt. Prøv eksempelvis at omsætte abstinenserne til motion. Motion har for mange tidligere rygere været nøglen til det røgfrie liv, og det vil helt sikkert aflede abstinenserne. Prøv også med dybe vejrtrækninger.

Du skal være stolt af dig selv

Mange nuværende rygere kan helt sikkert nikke genkendende til, at en af deres tidligere ryge-partnere, der har kvittet smøgerne, har udviklet sig til at blive anti-ryger. Nogle er ganske enkelt nødt til at vænne deres hjerner til, at det er ulækkert og frastødende at ryge, før de kan lykkes med deres rygestop.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad der virker. Vi anbefaler først og fremmest, at du gør, hvad du føler er bedst for dig selv. Men det er vigtigere, end du tror, at du husker at rose dig selv og være stolt af det, som du er i gang med at opnå – det røgfrie liv.

Det er nemlig ikke nemt for nogen, der er afhængige af cigaretter, at stoppe med at ryge. Et utal af mennesker er alligevel lykkedes med det og har opnået et bedre, sundere og mere friskt liv, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre for dig? Det er vigtigt at huske på, at tro kan flytte bjerge – også i denne forbindelse.

Uanset om du falder i igen eller ej, er det vigtigt, at du opretholder troen på dig selv, og at det kan lade sig gøre at stoppe med at ryge. Det handler om at komme op på hesten så hurtigt som overhovedet muligt, hvis du kortvarigt skulle falde tilbage i gamle vaner. Under dit rygestop kommer du sikkert til at spare en masse penge, og dem kan du med fordel bruge på at forkæle og belønne dig selv lidt undervejs i det hårde forløb. Det skaber bare endnu mere motivation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *