Hav altid førstehjælpsgrej klar

De fleste ulykker sker i hjemmet, og endnu mere specifikt de fleste ulykker sker i køkkenet. Dette er rigtigt men mange glemmer at vi bruger 1/3 af vores vågne timer på vores arbejdsplads. 1/3. Derfor gælder det om at have styr på førstehjælpen uanset om det er i privaten eller på firmaadressen og førstehjælpsudstyr burde betragtes som ligeså essentiel for firmaets drift som kontorartikler, det er desværre ikke sådan på alle danske kontorer men det bør det være. Eksempelvis kan en hjertestarter øge chancen for at overleve et hjertetilfælde betragteligt, for hver minut der passerer mindskes chancen for at overleve med 10% procent. Så overvej igen vigtigheden i at førstehjælp bliver prioriteret ligeså højt som kontorartikler.

Førstehjælpsudstyr er ligeså forskelligt som kontorartikler

Du kan se udvalget her af kontorartikler og som du kan se er udvalget alsidigt og adspredt og henvendt til et specifikt behov. Således forholder det sig med førstehjælpsudstyr og derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr til det rigtige formål.

Har du brug for at lave hul i papiret skal du anvende en hullemaskine. Har du en større blødning på en person skal du bruge kompres forbinding og trykke hårdt på såret. Så der er korrelation imellem genstanden og anvendelsesformålet.

Kontorartikler kræver, forhåbningsvis ikke, oplæring hos medarbejderne. Hvis du har en medarbejder som ikke ved hvordan man bruger en kuglepen, så var der vidst nogle faktorer som glippede under ansættelsessamtalen. Sådan forholder det sig ikke med førstehjælpsredskaber. For her er det essentielt at folk ved hvordan de bliver brugt, og vigtigst af alt, er trygge ved at bruge dem. For ellers er det at folk går i panik og ikke tør anvende dem og så mindskes risikoen for at førstehjælpen kommer til at gavne ofret.

En af de ting man aldrig tænker, på men er super god at have i hjemmet er et ordentligt nøgleskab. Skal man rykke hurtigt ud af døren og hjælpe nogen der evt. er låst inde – er det med at vide hvor nøglerne er. Ska

Førstehjælp handler om tryghed

Førstehjælp handler i sin grundlæggende form om at turde bruge sin viden uden at være bange for at gøre noget forkert. Alle tør bruge kontorartikler såsom en kuglepen men det forholder sig straks værre når det er en hjertestarter. For at få den tryghed handler det om at få viden og erkendelsen af det værste man kan gøre er ikke at gøre noget. Der findes flere forskellige måder at give Hjerte-Lunge-redning (også kendt som mund til mund). Nogle siger man skal holde ofret over næsen, andre siger man skal puste 10 trykke 2 puste 10, imens andre siger pust 15 tryk 3. Det kan forvirre nogle hvor de derfor bliver bange for at gøre noget forkert. Men det er her den vitale del kommer ind i det, uanset om du bruger 10-2 , 15-3 eller blot giver hjertemassage er det meget bedre for ofret end at du ikke gør noget. Du øger vedkommendes chancer for at overleve uanset hvilken metode du bruger. Så det kan varmt anbefales at betragte førstehjælpsartiklerne på lige fod med kontorartiklerne for på den måde er man sikker på at man er klar til agere hvis uheldet skulle være ude. For det er med førstehjælpsudstyr som med en forsikring, man køber det i håb om aldrig at skulle anvende det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *