Grunden til at så mange mænd oplever hårtab

Langt de fleste mænd taber deres hår i takt med, at de bliver ældre. Det er en stor gene for mange mænd, som er meget kede af, at de enten bliver skaldede, for meget høje tindinger eller meget tyndt hår. Men det er facts, at det er de færreste mænd der går gennem hele deres liv, med meget hår på hovedet. Lider du af hårtab og kender du ikke grunden? Så bliv klogere her.

Hvorfor taber mænd håret?

Den største synder til, at de fleste mænd taber deres hår, ligger i deres gener. Det er simpelthen sådan at hårtab med alderen er arveligt. Fuldkommen på samme måde som, at man kan arve sin højde eller andre personlige træk fra sin mor og far, så arver drengebørn altså oftest også dette. I og med at hårtab skyldes genetik og er noget man arver fra sin far, er det ikke noget man kan gøre for at undgå at det starter. Ofte begynder mænds hårtab først at starte, når de er godt oppe i alderen, men nogle få mænd oplever, at deres hårtab allerede starter før de er i tyverne. Det er dog kun omkring 5% af alle mænd der taber håret, der oplever, at deres hårtab starter så tidligt. Udover den arvelige faktor får hårtab hos mænd, så bliver deres hårsække også påvirket af det mandlige kønshormon. Det er blandt andet end af grundene til, at det specielt er mænd der lider af hårtab.

Kan man behandle hårtab?

Man kan ikke gøre noget for at undgå, at hårtabet begynder. Dog er der nogle ting man kan gøre for, at sløve processen eller få den til, at stoppe, når først problemet er startet. Man kan gå ind og få lavet en hårtransplantation. Her går man ind og sætter ekstra hårsække ned i hovedbunden på manden. På den måde vil man kunne ændre meget høje tindinger, meget tyndt hår eller en meget høj hårgrænse. Det er den behandling der har absolut bedst effekt imod hårtab. Dog kan man også købe andre præparater, som skulle gå ind og sløve dit hår tab. Er du ked af dit hårtab, så skal du ikke gå og vente i alt for lang tid på at gøre noget ved det. For under dit hårtab, vil du også miste dine hårsække dine hårsække. De går nemlig til når dit hår falder af.

Er pletskaldethed og hårtab det samme?

Nej det er det ikke. Pletskaldethed ses både hos mænd og kvinder og er altså ikke påvirket af den arvelige faktor fra mændene. Til gengæld er pletskaldethed oftest kun en midlertidig tilstand. Hvis du oplever pletskaldethed, så kan du berolige dig selv med, at tilstanden ofte kun vare i cirka 1-2 år. Herefter vil dit hår vende tilbage stille og roligt. Dine hårsække bliver altså ikke påvirket at de bare pletter, du oplever under pletskaldethed. Selvom pletskaldethed og hårtab ikke er det samme, er der stadig mange der er utrolig kede af deres pletskaldethed og det udseende der følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *