Førstegangsforældre: Har du styr på babyudstyret?


Nyfødt

Når man venter sig en lille baby som førstegangsforældre, bekymrer man sig ofte om, hvilket babyudstyr det er nødvendigt at have klar, så man kan modtage det lille nye menneske på nemmeste vis. Der findes mange, ofte meget lange lister, på nettet over, hvad man er nødt til at have.

Det er selvfølgelig rart at have udstyr klar til alle tænkelige situationer, men mindre kan dog sagtens gøre det. Der er nogle helt basale ting, som kan være rigtig gode at have klar. Her får du et par tips til, hvad der er godt at starte op med.

Gode ting at have klar til babys ankomst

Af det babyudstyr, som er rigtig rare at have klar til babys ankomst er for eksempel en strækvikle. Med den kan du binde babyen fast til dig, og fortsat bære den, som da den lå i maven. Det gør babyen glad og tryg. Det giver frie hænder til mor eller far, mens man bære babyen. De smarte bindemuligheder gør, at det ikke bliver tungt for den, der bærer. Et andet praktisk babyudstyr ting er en babydyne. Med den kan du nemt svøbe baby, så den ligger trygt, når du har behov for at lægge den fra dig. Hvis I har mulighed og plads derhjemme, er det rigtig rart at have en hængevugge. Sådan en sover babyen dejlig trygt i, når I er hjemme. Til en hængevugge kan man også få en karmkrog, som gør det nemt at tage den med, når I skal ud til familie og venner. Så kan babyen sove som vanligt i sin slyngevugge. Den hænges blot op i en dørkarm.

Det helt basale udstyr til baby

Hvis I gerne vil vente med at købe for meget udstyr, til babyen er ankommet, så er det dog alligevel praktisk at have det mest basale klar i hjemmet. Det er ting som tøj. Bodyer er gode at have, samt lidt bukser, bluser og dragter efter årstiden. Køb ikke for meget tøj ind, da babyen vokser langt hurtigere end man forestiller sig. Den første tid er det en tøjstørrelse op hver 2-3 uge. Det er også rart at have en pakke bleer klar. Der går alligevel en del til i starten. Til bleskift skal der selvfølgelig også bruges nogle klude til at vaske babyen numse ren, inden den får en ny ble på. Hvad enten du vælger vådservietter, skumklude eller stofklude, så er det rart at have det klar på forhånd.

Det er ligeledes praktisk at have et termometer. Hvis babyen skulle få feber, vil lægen altid gerne vide temperaturen. Det er ofte ikke nok at sige, at babyen er varm.

Husk at meget babyudstyr ikke er nødvendige at købe specifikt til en baby. Efter en bad, kan den for eksempel godt tørres i et af de håndklæder, som du normalt tørrer dig selv med, i stedet for et specielt designet babyhåndklæde. Det samme gør sig gældende med andre ting også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *