Derfor er høreapparatet så vigtigt for den hørehæmmede

Phonak

Høreapparater har ofte fået en konnotation af at være teknologier, som man kun bruger, hvis man virkeligt ikke kan høre noget. De mennesker derude, som måske bare har nedsat hørelse, de skal jo selvfølgelig ikke bruge dem.

Men kan det virkeligt passe? Nej, det kan det ikke helt. Du kan for eksempel købe et Phonak høreapparat fra en Phonak-butik, som netop ikke er til de mere stokdøve iblandt os.

Hvorfor forholder det sig dog sådan? Hvad er grunden til, at nedsat hørelse nogle gange også skal behandles via et høreapparat? Jo det kan du læse mere om nedenfor.

Det giver bedre selvværd at vide man hører godt

For mange mennesker er det i dag således, at deres hørelse kan variere og det gør, at de ikke altid kan være sikre på, hvor godt de egentligt hører.

Og dette er med til at nedsætte livskvaliteten i det daglige. For en af de sanser, som vi unægtelig skal bruge rigtigt meget er hørelsen, og der er få ting værre, end når den lige svinger. Med et godt høreapparat, så kan man rent faktisk vide sig sikker på, hvad man hører.

På denne måde kan man eksempelvis vide, at det faktisk er lyden på TV’et, som er lav eller de andre, som måske mumler for meget. Man skal med andre ord ikke skyde skylden på sig egen hørelse!

Nyd det hele på ny igen

For mange, som måske bare har nedsat hørelse, så er det ikke alt, som er et problem. For eksempel kan man måske sagtens se en film, eller man kan høre musik, mens samtalerne er mere problematiske.

Men uanset hvad, så vil detaljer blive tabt. Med et høreapparat, så vil det være muligt for den hørehæmmede at opleve noget af den detaljerigdom, som eksisterer i nutidens musik og film.
Og det er faktisk rigtigt sundt. Dette kan især hjælpes ved hjælp af eksempelvis et Phonak høreapparat, som kan streame musik eller film til høreapparatet. Det gør simpelthen, at man kan følge bedre med, når det kommer til de sociale aspekter af livet – og er det ikke dem, som vi gerne vil følge med i?

Man kan føle sig mig selvstændig og uafhængig

Der er i dag en del hørehæmmede danskere, som stadigvæk er på arbejdsmarkedet, og her er det at være selvstændig og selvsikker i sit arbejde nødvendigt.

Derfor er det fantastisk, at man med et høreapparat kan få noget af denne følelse tilbage! Så behøver man lige pludseligt ikke frygte, at man ikke hørte instrukserne rigtigt, eller at man ikke helt fangede chefens pointe.

Og dette går selvfølgelig igen i andre aspekter af livet. Hvad end det er, når man skal skrive indkøbslisten med kæresten eller bare lytte til en historie, så er det at få et høreapparat med til at give magten tilbage til den hørehæmmede. Pludseligt kan man selv være med, og man kan klare sig selv uden at andre mennesker skal sidde og snakke højere eller tydeligere til en!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *