5 vigtige elementer som holder din psyke sund

Det mentale element af dit helbred er mindst ligeså vigtig som den fysiske, men det er ofte noget, som mange mennesker overser elle ignorerer. Lyt til din krop og de ting, som den fortæller dig. Kroppens fysiske reaktioner kan ofte være respons på en mental tilstand, som din psyke forsøger at gøre dig opmærksom på. Du kan faktisk selv spille en stor rolle i dit mentale velvære og små ændringer kan ende med at gøre den store forskel på, hvordan din psyke har det.

 

Vi giver dig fem lette råd til, hvordan du kan få en mindre stresset, tyngende og trættende hverdag og giver dig råd til, hvordan du kan holde dig selv up to date både mentalt såvel som fysisk, samt hvilke usete lidelser du skal være opmærksom på som klamydia samt hvorledes du i hjemmet kan tage en klamydiatest.

Nemme råd til et sundere sind

En af de største trusler mod vores mentale helbred er stress. Mange danskere er alt for dårlige til at trække grænsen mellem arbejde og privatliv, og mange ender derfor med at tage arbejdet med hjem. Sluk telefonen eller indstil den således, at du kun får notifikationer fra din arbejdsplads i et givent tidsrum. En anden ting, som er skadeligt for dit mentale helbred, er bekymring over ting, vi ikke kan lave om på. Forlig dig med, at ikke alt er i din kontrol og opdag hvordan din psyke finder ro – Brug i stedet energi på, at fokusere på de ting, du rent faktisk har mulighed for at ændre og få det bedste ud af dem. Forsøg desuden at spise sundt – Den rigtige næring til din krop, holder også din psyke sund og velfungerende.

 

Det fjerde element til en sund psyke går hånd i hanke med det tredje råd, nemlig at dyrke motion – det kan virke uoverskueligt i en tætpakket hverdag, men fysisk udfoldelse holder ikke kun lemmerne i form, det gør også underværker for din hjerne. Du behøver ikke inkorporere en halvmarathon i din daglige rutine, en simpel aftengåtur eller at skifte cyklen ud for motorisk transport på vej til arbejde kan gøre underværker.

Den usete trussel mod velværet

Det er som bekendt ikke alle trusler, der er synlige, specielt ikke når vi taler om den sunde psyke – Mange ting kan spille ind på vores mentale velvære. At lide af fysiske sygdomme, kan også påvirke psyken præcis som den anden vej rundt. Mange danskere er faktisk ikke klar over risikoen ved usikker sex opretholdt mod risikoen for at blive smittet med sexuelt overførte kønssygdomme. Der er nemlig langt mere end en graviditet på spil, hvis ikke du beskytter dig under sex. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er smittet med Klamydia, kan du spare dig selv kindernes rødmen ved at tage en test helt diskret og privat derhjemme. Bestil din klamydiatest online i dag og test dig sikkert i trygge rammer derhjemme. Du får øjeblikkeligt svar på, om du er smittet med klamydia, i hvilke tilfælde du bør opsøge læge for behandling. Du vil sikkert undergå endnu en klamydiatest for lægen men derpå også modtage professionel rådgivning heraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *