5 ting du sandsynligvis ikke vidste om massage

Alle ved hvad massage er, og de fleste har også prøvet det mindst en gang. Massage falder under kategorien ”manuel terapi”, dvs. en behandlingsmetode hvor man bruger hænderne. Den er også en såkaldt konservativ behandling – en form for behandling der drejer sig om at bevarende noget. Det der skal bevares er fx bevægelighed, livskvalitet, førlighed etc.

Så du ved nok en del om massage, som de fleste mennesker gør.

Men vidste du at massage rent faktisk er

  1. den ældste behandlingsform i verden
  2. den naturligste behandlingsform i verden
  3. den mest udbredte behandlingsform i verden
  4. den mest skånsomme behandlingsform i verden
  5. og hold fast: den mest effektive behandlingsform i verden

Skånsom og naturlig

At massage er den ældste behandlingsform er nok ret indlysende. Det kræver ingen særlige kundskaber eller redskaber at massere. Ups, lyder der et ramaskrig fra nogle professionelle massører? Rolig. Der menes kun det principielle. Når du ælter en øm muskel, så er det allerede massage. Det har vi mennesker nok gjort fra den dag vi kunne bruge vores hænder til noget.

En god og effektiv massage kræver selvfølgelig faglig viden og kundskaber. Det tager ca. 2 år at blive uddannet til medicinsk massør, men så kan du også det hele.

Massage er en 100% naturlig behandlingsform, og den er skånsom, fordi der ikke er negative bivirkninger. En forkert eller dårlig massage kan godt være ubehagelig og medføre ømme muskler. Men værre bliver det ikke.

Udbredt over hele verden, og uhyre effektiv

Massage findes overalt i verden og på mange niveauer. Sportsmassører masserer idrætsfolk og medicinske massører behandler syge. Manuelle terapeuter behandler folk med muskelskader, både sygdoms- og læsionsrelaterede. Afslapningspædagoger masserer folk der lider af stress. Men det er jo ikke kun professionelle der masserer. Alle der kan bruge deres hænder og/eller fødder kan massere i en eller anden forstand.

Men det vildeste med massage er, at det også er den mest effektive behandlingsmetode. Nogle videnskabsfolk har lavet statistikker og sammenlignet alle kendte medicinske og terapeutiske behandlingsmetoder. Dvs. alt, fra smertebehandling med piller, til kemoterapi, kirurgi og hvad end der findes. Og blandt alle disse mangfoldige metoder viste det sig, at massage er den metode der giver de bedste resultater!

Hvilke lidelser kan behandles med massage?

Stort set alle slags lidelser kan behandles med massage. Massage kan ikke kurere alle lidelser. Men hvor den ikke kan hele, vil massage i hvert fald have en positiv effekt.

En af de mest universelle virkninger af massage er, at den fremmer blodomløbet. Og når kroppens celler får mere blod, heler de også bedre, uanset hvad de lider af. Det er dybest set hovedårsagen til massagens fantastiske effektivitet.

Vigtigt at vide er, at du ikke kan forvente varige resultater igennem lejlighedsvis massage. Men regelmæssig massage kan udrette mirakler.

For at nævne 2 veldokumenterede fænomener:

  • konsekvent massage over lang tid kan, til en vis grad, reparere skadede muskler, nerver, led og endda knogler.
  • Hvis du masserer hovedbunden dagligt i 5-10 minutter, over et par måneder, kan hårtab reverseres. Dvs. hår begynder at vokse igen. Det fungerer 100%, selv på steder som er fuldstændig skaldet. Bare så længe der stadig er hårrødder tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *